Щоб розмістити оголошення увійдіть в систему!
Всього оголошень: 3241
За сьогодні: 0
Вже продано: 518
На перевірці: 0

Авто новини:

« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Все що потрібно знати про автомобільні шини

Кожен автовласник рано чи пізно стикається з вибором автомобільних шин для свого транспортного засобу. Як відомо шина забезпечує надійний контакт автомобіля з дорогою, але у разі відпрацювання та втрати своїх властивостей покришка може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди. Під час руху автомобіля, шина поглинає коливання від нерівностей дорожнього полотна, реалізує тяговий момент двигуна та дозволяє транспортному засобу рухатись у заданому напрямку.

Автомобільна шина складається з резино-металевої оболонки, яка вставлена на обід диска. Сама шина включає в себе покришку та камеру, але лише у випадку камерних шин. Шини виготовляють не тільки з натуральних каучукових смол, але і із синтетичних. Технологія виробництва полягає у поєднанні шарів брекера та бортів на основному каркасі. Автомобільні шини бувають двох типів: діагональні та радіальні. Спочатку розглянемо діагональний варіант шини. Особливістю таких шин є те що каркас складається з ниток корду, які розміщені по діагоналі, тому товщина каркасу і протектора майже не відрізняються один від одного. Розташування ниток по діагоналі призводить до більшої еластичності покришки. Таким чином, в шині підтримується не виликий тиск і це дозволяє їй витримувати великі навантаження.

На відміну від діагональних шин у радіальних – нитки в каркасі розміщені у напрямку профілю від борта, тому нитки паралельні один одному. Така конструкція не дає змогу гумі розтягуватись в поперечному напрямку, і це дає можливість зменьшити кількість шарів корду. Вага радіальних шин значно меньша та і строк служби більш тривалий. Зменьшення висоти профілю позитивно впливає на керованість та стійкість автомобіля. Водночас, до мінусів радіальних покришок відноситься їх жорстке кочення та підвишена передача вібрацій від дорожнього полотна. В сучасних автомобілях майже не використовуються діагональні шини, але попит на таку гуму залишився серед вантажних та спецавтомобілів.

В особливих умовах зими виробники пропонують використовувати шиповані шини. Завдяки спеціальним металевим шипам, підвищується безпека руху автомобілів на ожеледиці. Але слід відзначити, що у рихлому снігу ефективність шипів втрачається. На сухому асфальті шиповані шини демонструють навіть гірщі показники ніж звичайні шини. Останнім часом досить популярними стали безкамерні шини, які використовують для зручної експлуатації, адже вони протистоять проколам.

Для зручності використання, шини маркують індексом швидкості, який показує на якій максимальні швидкості розраховані ті чи інші покришки. Найбільш зручнішим варіантом для підбору неохідних шин є спеціальний Інтернет ресурс https://infoshina.com.ua , де використовуються фільтра за різними характеристиками та ціною. Тож, для звичайних автолюбителів завжди цікаво та корисно вибирати необхідні автомобільні шини…

24.01.2019
« Повернутися в розділ / « Повернутися назад

Коментарі:

Додати коментар
Щоб додавати коментарі увійдіть в систему!
Коментарів немає. Будьте першим!

Все що потрібно знати про автомобільні шини

Політика конфіденційності